Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
А КАКВО ЛИ СТАНА С ПРЕГРЪДКИТЕ, С ВЕСЕЛИТЕ БРАТЯ, БРАТОВЧЕДИ, А ТАКА СЪЩО И С ИСКРЕНОТО ПРИЯТЕЛСТВО И ЗАВИДНОТО ДОБРОСЪСЕДСКО СЪЖИТЕЛСТВО МЕЖДУ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ И РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ? КАКВО?!

КАКВО ПОСТИГНА БЪЛГАРИЯ СЪС СВОЕТО ВЕТО КЪМ МАКЕДОНИЯ, ОСВЕН ЧЕ СЕ САМООПРЕДЕЛИ КАТО НЕИН ВРАГ?

ГЕОРГИ ХРИСТОВ

Имайки предвид непрекъснатата антимакедонска пропаганда на Република България и подписаните договори за добросъседство и приятелство с Република Македония, а заедно с това и поставените нацистки убийствени условия, които България постави на Македония за членството й в Европейския съюз, ведно с приетата от Народното събрание официална позиция, изпратена в ЕС, за да бъде приета и утвърдена като европейска - това бе предостатъчно да се очаква българското вето.

А поставеното българско вето на Република Македония очевадно и неоспоримо показа доколко Република България е братска и приятелска, и доколко тя е заклет враг на Република Македония. С това действие, което България свободно, гордо и възторжено реши да извърши, тя всъщност доказа, че е твърдо решила да осъществи своите великобългарски миражи и халюцинации за Велика Санстефанска България, България на три морета. А всичко това дотук пък доказва, че македонските държавници и политици трябва да разберат веднъж и завинаги, че докато България продължава с тази си открита, демонстрираща пред целия свят нацистка аспирация към Република Македония, то те трябва да спрат всякакви разговори по въпроса дали нас, македонците, ни има, или няма. А такива разговори дали те има, или те няма са най-голямата глупост на света. Поради тази причина никой не би се вклещил в мрежата на такъв абсурд.
А сега добре ще бъде само с няколко примера да видим дали има македонци в България и каква е тяхната участ и съдба в демократична България, която е и членка на Европейския съюз.
Фрапантни са случаите за всяване на страх и насилие по случай годишнината от убийството на Яне Сандански, когато години наред (1991-1996) районът около Роженския манастир бе окупиран от българската армия и полиция. Когато, пак по повод годишнината от подлото убийство на Яне, червените барети се нахвърлиха върху македонцитеблизо до Мелник и с палки и приклади нанасяха побой над македонците (1992, 1993, 1994 г.). Когато македонците бяха викани в полицията, посещавани по домовете им и заплашвани, че няма да получават пенсии или ще бъдат освободени от работа, ако продължават да членуват в македонски организации, когато при преброяванията на населението самоопределението македонец се подменяше, за да се докаже, че македонци няма. Когато великобългарската пропаганда се водеше тогава и сега, започвайки от президента, от премиера, от някои държавници и политици в страната, от изявени шовинисти, в това число и някои български „историци”, опиянени от фикс идеята - България на три морета. За верността на всички тези факти свидетелстват многото томове, написани по този въпрос в българските медии, в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Метотий” в София.
Но наред с това нека споменем, че България е осъдена от Международния съд по правата на човека в Страсбург за тормоз и отказване на регистрации на македонската партия, организации и сдружения 14 пъти. Македонците в България имат свой вестник „Народна воля”, който тази година навършва 41 години от своето създаване, а така и информационен бюлетин „Македонски глас”. Нека българските величия прочетат книгата на проф. Стойко Стойков „ТАБУ” и да видят осъдените по времето на комунизма македонци в България. И кой при тези фрапантни доказателства за преследването на македонците в България може да отрече, че има македонци? Никой! Но България може, заявявайки, че няма македонци не само в България, но македонци няма нито в Македония. (edited)
Всичко, което досега българските държавници и политици направиха с откритите си нацистки мераци да заличат македонския народ и убедят света, че македонците са не македонци, а българи, с това България доказа доколко тя е нацистка и европейска. Всичко се разбра, и то не отсега. Остава македонските държавници и политици да застанат твърдо и защитят националната идентичност на македонския народ, неговата история и култура. Правдата ще тържествува, защото тя ще победи!
 
   НАРОДНА ВОЛЈА
КОЙ УНИЩОЖАВА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ? КОЙ ПРАВИ КОЩУНСТВО В БОЖИЯ ХРАМ?
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МЕМОРАНДУМОТ НА МАНУ, МПЦ-ОА И УКИМ ПОВИКУВА НА ОДБРАНА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
Читај
СО БЛЕДСКИОТ ДОГОВОР БУГАРИЈА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАРОД И МАКЕДОНЦИ, СЕ ШТО ДЕНЕСКА СПОРИ
Читај
В А Ж Н О   С Ъ О Б Щ Е Н И Е!

Известявамe читателите на вестник „Народна воля“, че книгата „Гневът на правдата“ от Ян Пирински вече може да четете и на интернет на следния адрес:

www.gnevot-na-pravdata.comБ Л А Г О Д А Р Н О С Т!

Редакцията на вестник “Народна воля” изказва своята най-искрена признателност и почит на Минчо Ташев от Канада за често изпращаната финансова помощ на вестник “Народна воля”.
Редакцията на вестника благодари на дарителя за патриотичния жест и му пожелава здраве, щастие и успехи в живота.СКРЪБНА ВЕСТ

ПЕТЪР СТОЕВ ХРИСТОВ

На 26.11.2020 година в град Благоевград почина Петър Стоев Христов, роден на 02.07.1936 година в село Яново, Санданско, Пиринския дял на Македония.

Петър Христов живя и израсна в семейство с македонско национално чувство, наследено от дядо му Стоян Христов, който е участвал в четите на Яне Сандански и Илия Кърчовалията в борбата за освобождението на Македония от турското робство и възстановяване на самостоятелна македонска държава. А стрико му Иван пък заедно с македонските партизани от Егейския дял на Македония участва за прогонването на българските окупационни войски от Македония. Всъщност Петър още от малък вече знае коя е неговата родина и националната си иден- тичност. А по примера на братята си Александър и Георги, Петър, пленен от музата на поезията, започва да пише стихове, някои от които се публикуват във в. „Народна воля”. Издава стихосбирката „Почти на ручей ромон” през 2003 година в Благоевград.

В поетичните му творби е отразена непрекъсната му жажда за доброта и човечност, и голямата му любов към Македония, за която посвети няколко стихотворения. Петър бе изключително скромен и човечен, с нежна душа на поет и с непокорен дух за правда и справедливост.

Председателството на ОМО „Илинден” – ПИРИН и редколегията на в. „Народна воля” изказват най-искрени съболезнования на опечалените!
Почивай в мир, Петре! Поклон пред светлата ти памет!!!


Поезия

ПЕСЕН ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Грозна буря – черно ято
с гръм коситба ще коси –
иде гибел, от която
няма кой да го спаси.

Грозна буря се извива,
птици спрели песента.
Гоце Делчев са убили!
Тъжна, майко, е вестта!

Майски ден е, а след боя
потъмнява свода син.
Наведи се, майко моя,
да целунеш своя син!

А когато го прегърнеш
с две илинденски ръце,
в свято слънце ще превърнеш
най-безсмъртното сърце.

Нека в черната разлъка
пеят житни класове!
Нека робската ни мъка
ражда нови синове!

И над мъртвите усои
пак ще грейне сводът син.
И отново, майко моя,
ще вървиш след своя син!

И когато суховеи
веят мъртви знамена,
той ще пази от злодей
твоя дом и бъднина!

ПЕТЪР ХРИСТОВOur Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting