Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
НАЦИОНАЛШОВИНИЗМЪТ Е СМЪРТЕН ВРАГ НА НАРОДИТЕ

ОМРАЗАТА УБИВА НЕ МРАЗЕНИЯ, А МРАЗЕЩИЯ

ГЕОРГИ ХРИСТОВ


Действащата в България национална пропаганда за Велика санстефанска България най-после достигна своя апогей и абсолютен резил за сметка на заблуждавания български народ. Този срамен акт се осъществи в Народното събрание, където се прие официалната позиция за Македония и бе изпратена в ЕС.
Самият факт, че българското Народно събрание прие тази официална позиция на аспирация, на омраза, на едва потиснати нацистки пориви, определено насочени към унищожаването на македонската нация, с което стана напълно официална неприятелската позиция на България към Македония.
Особено жестоко фрапира фактът, че Република България е членка на Европейския съюз, който е изграден на идеи и принципи, който са напълно противни на днешните български аспирации към съседна страна, към нейното население, история, език и култура.
И какво оттук нататък може да очакват българските държавници и политици от македонския народ, от македонските държавници и политици на Република Македония? Какво?
За да се нормализират отношенията между двете страни, ще трябва тези български величия да се извинят на македонския народ за българската фашистка окупация на Македония, за злосторствата в Долгаец и убийствата на младежите на Ваташа, а сега и за обидите, отправени към македонския народ, че той не съществува, за стремежа към нагло и безцеремонно обсебване на всичко македонско. Ще трябва да признаят македонската нация, македонския народ, история, култура и македонското малцинство в България. Да се извинят на македонците в България за забраната да се регистрират македонските сдружения, организации и партия, за осъдените и малтретирани македонци в страната, за десетилетията преследване, дискриминация, асимилация и унижения, на които ги подложиха.
За да се гарантира истинско приятелско съжителство и добросъседство, България ще трябва да приеме безусловно демократичните принципи на равноправие и свободна национална волеизява на националните малцинства в страната.
Накъде е тръгнала България на ХХI век с тези си нацистки наслоения за изграждане на Велика държава? ООН има приета Харта за правата на човека, т.е. всеки човек има пълно право на свободна волеизява - национална, политическа, религиозна. Става въпрос за всеки отделен човек, а България иска да забрани един цял народ, да му отнеме правото на самоопределение. Що за дивотия е това! Срам и позор за държавата, но и за българския народ, че е допуснал подобни нещастници да вземат решение от негово име!
Българските теории, че македонските революционни и културни дейци и исторически личности са били българи, са пълна глупост. Така правят и със Самуил, а с това плюят и на Иван Вазов, който в стихотворението си „Пред Беласица” пише точно: „Пирува македонский император”, а по-надолу го споменава още веднъж и още веднъж. Лъжи и пак лъжи! Докога?! Всички македонски революционери са се борили за свободна и самостоятелна Македония. В народните песни е конкретно посочено, че те умират за Македония, а не за България.
Вестник „Народна воля” тази година навършва 41 години от създаването си, а от тях 30 години излиза в Благоевград. През всичките тези изминали години винаги сме призовавали България с Македония да решават спорните си въпроси с диалог и взаимно зачитане на националната си идентичност. Но напразно! Защо? Защото тази идея не отговаря на целта на България да изгради велика нация, затова тя невъздържано изля антимакедонските си желания, налагайки вето на Република Македония за членството й в ЕС! Аферим!
А сега накъде? На България днес са й нужни нови личности, държавници и политици без шовинистически наслоения, с демократични и хуманни идеи, които да са в интерес на своята страна, но и в общ взаимен интерес със съседите, уважавайки себе си и своите комшии, за да има истинско приятелство и съвместно добросъседско съжителство. Това е спасението на България, друга алтернатива няма!
 
   НАРОДНА ВОЛЈА
КОЙ УНИЩОЖАВА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИСТИНИ? КОЙ ПРАВИ КОЩУНСТВО В БОЖИЯ ХРАМ?
Читај
КЪМ ВЪПРОСА ЗА НАРОДНОСТТА НА СТАРИТЕ МАКЕДОНЦИ
Читај
„...НЕ МОЖЕХ ДА СИ ОБЯСНЯ ОМРАЗАТА ИМ КЪМ МЕН ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ МАКЕДОНЕЦ“
Читај
МЕМОРАНДУМОТ НА МАНУ, МПЦ-ОА И УКИМ ПОВИКУВА НА ОДБРАНА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ
Читај
СО БЛЕДСКИОТ ДОГОВОР БУГАРИЈА ПРИЗНАЛА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАРОД И МАКЕДОНЦИ, СЕ ШТО ДЕНЕСКА СПОРИ
Читај
В А Ж Н О   С Ъ О Б Щ Е Н И Е!

Известявамe читателите на вестник „Народна воля“, че книгата „Гневът на правдата“ от Ян Пирински вече може да четете и на интернет на следния адрес:

www.gnevot-na-pravdata.comБ Л А Г О Д А Р Н О С Т!

Редакцията на вестник “Народна воля” изказва своята най-искрена признателност и почит на Минчо Ташев от Канада за често изпращаната финансова помощ на вестник “Народна воля”.
Редакцията на вестника благодари на дарителя за патриотичния жест и му пожелава здраве, щастие и успехи в живота.СКРЪБНА ВЕСТ

ПЕТЪР СТОЕВ ХРИСТОВ

На 26.11.2020 година в град Благоевград почина Петър Стоев Христов, роден на 02.07.1936 година в село Яново, Санданско, Пиринския дял на Македония.

Петър Христов живя и израсна в семейство с македонско национално чувство, наследено от дядо му Стоян Христов, който е участвал в четите на Яне Сандански и Илия Кърчовалията в борбата за освобождението на Македония от турското робство и възстановяване на самостоятелна македонска държава. А стрико му Иван пък заедно с македонските партизани от Егейския дял на Македония участва за прогонването на българските окупационни войски от Македония. Всъщност Петър още от малък вече знае коя е неговата родина и националната си иден- тичност. А по примера на братята си Александър и Георги, Петър, пленен от музата на поезията, започва да пише стихове, някои от които се публикуват във в. „Народна воля”. Издава стихосбирката „Почти на ручей ромон” през 2003 година в Благоевград.

В поетичните му творби е отразена непрекъсната му жажда за доброта и човечност, и голямата му любов към Македония, за която посвети няколко стихотворения. Петър бе изключително скромен и човечен, с нежна душа на поет и с непокорен дух за правда и справедливост.

Председателството на ОМО „Илинден” – ПИРИН и редколегията на в. „Народна воля” изказват най-искрени съболезнования на опечалените!
Почивай в мир, Петре! Поклон пред светлата ти памет!!!


Поезия

ПЕСЕН ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Грозна буря – черно ято
с гръм коситба ще коси –
иде гибел, от която
няма кой да го спаси.

Грозна буря се извива,
птици спрели песента.
Гоце Делчев са убили!
Тъжна, майко, е вестта!

Майски ден е, а след боя
потъмнява свода син.
Наведи се, майко моя,
да целунеш своя син!

А когато го прегърнеш
с две илинденски ръце,
в свято слънце ще превърнеш
най-безсмъртното сърце.

Нека в черната разлъка
пеят житни класове!
Нека робската ни мъка
ражда нови синове!

И над мъртвите усои
пак ще грейне сводът син.
И отново, майко моя,
ще вървиш след своя син!

И когато суховеи
веят мъртви знамена,
той ще пази от злодей
твоя дом и бъднина!

ПЕТЪР ХРИСТОВOur Name is Macedonia

ОМО ’Илинден’ - ПИРИН

Macedonian Human Rights Movement International

European Free Alliance

 
НачалнаЗа насАрхивЗа врзакаЛинкове
© 2007-2020 Народна Волја - Всички права запазени.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting